Ivo Heijenrath (Gebiedsontwikkelaar), Colendis

“Ruim zes jaar geleden werd ik door Arthur van der Slik benaderd of ik interesse had in een interim opdracht als projectmanager. Hij had via een wederzijds contact mijn naam doorgekregen en mijn CV bekeken via LinkedIn. Na een persoonlijke kennismaking en een vakinhoudelijk gesprek ontstond er een positief gevoel over een eventuele samenwerking. De vriendelijke, geïnteresseerde houding gaf mij vertrouwen. Daarnaast stelde hij inhoudelijk de juiste vragen waardoor hij goed kon aanvoelen of een opdracht bij mij past.

De mensen van De Lei interim hebben een groot en relevant netwerk en na onze kennismaking volgde er al snel een gesprek bij de gemeente Hengelo voor een interim opdracht als projectmanager voor de Hengelose binnenstad. Het ging niet goed met de Hengelose binnenstad: veel leegstand, lagere bezoekersaantal en een lage waardering van bezoekers. Dit tij moest worden gekeerd Tijdens dat gesprek werd hier dieper op ingegaan en al snel werd duidelijk dat er sprake was van een wederzijdse klik.

Inmiddels ben ik naast projectmanager voor een aantal ruimtelijke projecten in de Hengelose binnenstad ook procesmanager transformatie binnen het programma binnenstad. Vanuit die rol ben ik mede verantwoordelijk voor de strategie die moet leiden tot de transformatie van zowel de openbare als de bebouwde ruimte van de binnenstad. Het doel van het programma is verbinding maken en afstemming zoeken tussen allerlei aspecten die spelen in een binnenstad. Vervolgens moet er van hieruit worden toegewerkt naar oplossingen waardoor er een aantrekkelijke binnenstad ontstaat met minder winkelpanden, minder leegstand maar waar meer mensen prettig wonen, meer bezoekers komen die langer in de binnenstad verblijven en daarnaast zorgen voor een hogere omzet bij detailhandel, horeca en evenementen.

Toen ik bij De Lei Interim aangaf dat ik nog wat ruimte over had en tijd had voor nog een kleine opdracht, kwamen ze al snel met meerdere aanvragen die altijd goed aansloten bij mijn kennis en vaardigheden. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik naast mijn werkzaamheden in Hengelo voor een relatief kleine procesmatige opdracht bij de gemeente Renkum aan het werk ben. Mijn opdracht is om een vastgelopen gebiedsontwikkeling nieuw leven in te blazen en ervoor te zorgen dat de door co-creatie opgestelde plannen uiteindelijk gerealiseerd kunnen worden. De afgelopen jaren is de samenwerking met De Lei interim op alle vlakken plezierig en soepel verlopen. De Lei interim is voor mij een zeer fijne partner om mee samen te werken en het contact loopt altijd heel gemakkelijk en is uitermate hartelijk.”

Ivo Heijenrath, Colendis